“خرگوش یشمی” چین نخستین عکسها را از ماه میفرستد

به گزارش خبرگزاری فرانسه سازمان فضایی چین با نام “سازمان دولتی علوم، تکنولوژی و صنعت برای دفاع ملی” (SASTIND) در بیانیهای در روز دوشنبه 16 دسامبر اعلام کرد: “کاوش فضای خارجی مشغله دائمی نوع بشر است.”
چین برای نخستین بار یک دهه پیش فضانورد به فضا فرستاد و سومین کشوری در جهان پس از آمریکا و اتحاد شوروی سابق است که یک ماموریت شامل ماهنورد را تکمیل کرده است.
این فرود بر ماه نخستین گام در برنامه فضایی بلندپروزانه با مدیریت نظامی چین است که شامل طرحهایی برای استقرار یک ایستگاه مداری دائمی تا سال 2020 و فرستادن انسان به کره ماه است.
این طرحها به عنوان نمادی از ارتقای مقام جهانی و پیشرفت تکنولوزیک چین، و نیز موفقیت حزب کمونیست در تغییر دادن اقبال ملتی زمانی محروم شمرده میشود.
دولت مرکزی چین این ماموریت را “نقطه عطفی در توسعه صنعت هوافضای چین تحت رهبری …. رفیق شی جینپینگ” خواند”
رسانههای دولتی چین به طور گستردهای این ماموریت را پوشش دادهاند، و در سرمقاله روزنامه دولتی “چاینا دیلی” با عنوان “ماموریت عظیم ماه” آمده است که اهمیت این ماموریت ” فراتر از حد کسب شهرت برای کشور به عنوان یک منبع تکنولوژیک” است.
به گفته خبرگزاری رسمی شینهوا ماه نورد “یوتو” یا “خرگوش یشمی” در ساعت 4:35 بامداد (20:35 شنبه به وقت گرینیچ) ، چند ساعت پس از فرود کاوشگر “چانگئی- 3 بر روی ماه به کار انداخته شد، و عکسبرداری در ساعت 11.42 بعدازظهر پس از اینکه ماهنورد چند متری از محل فرود دور شد، آغاز شد.
- تصویری از ماهنورد “خرگوش یشمی” که 15 دسامبر با دوربینی از عرشه کاوشگر “چانگئی-3” ‘گرفته شده است
این تصاویر رنگی که به طور مستقیم از مرکز کنترل هوافضای پکن، در حضور رئیس جمهور شی و نخستوزیر لی که چیانگ، پخش میشد.
ما شیانگرویی، فرمانده ارشد برنامه کاوش ماه چین، پس از اینکه عکسها نشان داد کاوشگر و ماهنورد به درستی کار میکنند، این ماموریت موفقیتی کامل توصیف کرد.
“ساخت چین” به ماه راه مییابد
امکان بالقوه استخراج منابع کره ماه به عنوان انگیزه اصلی در برنامه فضایی چین مطرح شده است، چرا که اعتقاد بر این است که این جرم آسمانی حاوی اورانیوم، تیتانیوم، و سایر مواد معدنی باشد.
اما به گفته کارشناسان قیمت سرسامآور چنین ماموریتهایی به معنای آن است که چنین طرحهایی از لحاظ اقتصادی به صرفه نیستند.
جوان، جانسون- فریز کارشناس برنامه فضایی چین، استاد امور امنیت املی در کالج جنگ نیروی دریایی امریکا در نیوپورت ردآیلند در این باره میگوید: “چین به دلایل ژئواستراتژیک و کسب مشروعیت داخلی میخواهد به ماه برود.”
“در حالیکه برنامه کاوش فضایی آمریکا را در بهترین توصیف رو به زوال است، این وضعیت فرصتی برا ی چین فراهم میآورد که به عنوان رهبر تکنولوژی جهانی پذیرفته شود- گرچه امریکا هنوز امکات بسیار پیشرفتهتری در فضا دارد.”
کاوشگر چینی پیش از فرود بر روی ماه – مشکلترین بخش ماموریت- سرعتش را از 1700 متر در ثانیه کاهش داد و حدود 20 ثانیه بر فراز سطح ماه پرواز کرد تا با استفاده از حسگرها و تصویربرداری سهبعدی یک منطقه مسطح برای فرود را پیدا کند.
سپس پیشرانهها (موتورهای کنترل جهت) در 100 متری سطح ماه به آرامی سفینه در محل تعیین شده فرود آورند.
روند فرود در ساعت 9:00 بعدازظهر شنبه آغاز شد و حدود 12 دقیقه طول کشید.
ماه نورد حدود 3 ماه را به کاوش بر سطح ماه خواهد پرداخت. این ماه نورد میتواند از شیبهای تا حداکثر 30 درجه بالا رود و با سرعت 200 متر در ساعت حرکت کند.
“پدر علوم ارتباطات ایران” برازنده اوست

پیکر استاد، شنبه 16 آذر از همین آدرس، روی شانههای شاگردان و دوستدارانش به سوی منزل ابدی تشییع میشود؛ اما یاد او در ذهنها میماند. اصلا در گمانمان نمیگنجد این آدرس و این دانشکده، بینام و یاد او. ورودیها، راهروها، پلکان، کلاسها و همه فضای دانشکده، رنگ و بوی استاد را دارد. از او بسیار آموختهایم، نهفقط علم و هنر اندیشیدن را که بردباری، پشتکار، فروتنی، مهربانی و انصاف را. اخلاق، روح درسنامههای استاد بود. سرشارمان میساخت از تازگی، از صلابت، از عزت نفس و از تعهد، هرگاه در کنارش آرام میگرفتیم.
میدانستیم که استاد کرسی تدریس در سوربن پاریس را به عشق ایران رها کرده و حتی رنج دوری از فرزندان را سالیان طولانی به جان خریده بود تا بذر دانش ارتباطات را که خود در وطن کاشته بود، آبیاری و مراقبت کند تا به بار نشیند. تفکر انتقادی و توسعه بخش بومی دانش ارتباطات در ایران، مرهون مجاهدت علمی استاد معتمدنژاد است. تاسیس انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی به همت ایشان و نقشآفرینی بیبدیل استاد در یونسکو و اجلاسهای بینالمللی در طول 4دهه پرتنش، موجب شد تا کرسی علوم ارتباطات ایران در جامعه جهانی دیده و شناخته شود؛ آن هم بهعنوان یکی از کشورهای تأثیرگذار و پشتیبان تفکر انتقادی در حمایت از جنبش استقلالجو و رهایی بخش کشورهای عضو عدمتعهد در مبارزه با نظام خبری جهان سلطه و جریان یکسویه تبادل اخبار و اطلاعات.
هنگامی که دانشجویان استاد، در طول دهههای 1350تا 1380، با نظریههای انتقادی و سایر مباحث مهم ایشان در کلاسهای ارتباطات و توسعه و ارتباطات بینالملل آشنا میشدند، جامعیت مباحث و نیز تسلط ایشان بر ابعاد گوناگون علوم ارتباطات و توانایی نقد نظریههای مربوط، موجب شگفتی میشد.
میتوان گفت اخلاق و تعهد علمی، به واسطه حضور در پای درس و سخن استاد در ذهن و روح دانشجویان ایشان نفوذ مییافت. در کنار راهاندازی و توسعه دانش ارتباطات در ایران، آنچه موجب میشود عنوان «پدر علوم ارتباطات ایران» برازنده نام استاد معتمدنژاد باشد، تالیف دهها اثر علمی، پرورش تعداد زیادی از دانشآموختگان و نقشآفرینی مؤثر ایشان در محافل علمی ایران و جهان در طول حدود 5دهه فعالیت علمی پربرکت است. روانش شاد و یادش هماره زندهباد.
موسیقی “عاشیقی” مکتب ارومیه به عنوان میراث ناملموس ثبت ملی شد

داریوش علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه موسیقی عاشیقی مکتب ارومیه یکی از اصیل ترین و قدیمی ترین مکتب عاشیقی در کشور حتی دنیاست افزود: پس از سالها کش و قوس و رقابت با سایر استانهای عاشیق خیر کشور مکتب ارومیه به شماره 165 در فهرست عادی میراث ناملموس ثبت ملی شد.
وی با اشاره به اینکه موسیقی عاشیقی از اصیل ترین شاخصهای ملت های ترک زبان سراسر دنیاست اظهارداشت: در ایران این موسیقی دارای مکتب های مختلف است که در این میان مکتب عاشیقی ارومیه بنا به نظر کارشناسان و اساتید هنر سراسر دنیا یکی از قدیمی ترین مکتب های عاشیقی است که تاکنون اصالت خود را حفظ کرده است.
علیزاده ادامه داد: مکتب عاشیقی ارومیه مکتب عرفان، حماسه و عشق است که 54 مقام باقی مانده از آن (گردآوری شده در آلبوم اورمودان گلن سسلر)توسط هنرمندان عاشیق که امروز بیش از 100 نفر آنها به مرکزیت ارومیه در سطح آذربایجان غربی فعالیت می کنند در مجالس مختلف رسمی و غیر رسمی اعم از عروسی، قهوه خانه و نیز مراسمات اداری اجرا می شود.
کارشناس موسیقی حوزه هنری آذربایجان غربی تک نوازی، غیرریتمیک بودن مقام ها، کلامی بون موسیقی ارائه شده در کنار آلت موسیقی هفت سیم(قوپوز) که در 14 پرده به نام 14 معصوم اجرا می شود را از شاخص های اصلی متکب عاشیقی در ارومیه عنوان کرد.
علیزاده با تاکید بر اینکه این شاخص ها مکتب عاشیقی ارومیه را در ایران و دنیا منحصر به فرد کرده است گفت: در این مکتب مفاهیم عرفانی و حماسی به اوج خود می رسد و مفاهیم اجتماعی که سرشار از آداب و رسوم فرهنگ های پاک مردم گذشته این دیار است در قالب داستانهای شیرین و اشعار با مفاهیم ساده و در عین حال تاثیر گذار از شاعران گمنام ارائه میشود.
مدیرکانون عاشیقی های حوزه هنری آذربایجان غربی، دللو مصطفی، فرهاد سلیمی، عزیز مرادخان، قرمزباش علی، درویش وهاب زاده را از ستاره های درخشان موسیقی عاشیقی مکتب ارومیه نام برد که از 200 سال گذشته تاکنون به دلیل فقدان تاریخ نویسی و پژوهش به دست فراموشی سپرده شده اند.
علیزاده با تاکید بر پژوهش در زمینه موسیقی عاشیقی به ویژه مکتب اصیل ارومیه گفت: با توجه به ثبت ملی این اثر گرانبها انتظار می رود صاحبنظران، اساتید و رسانه ها گام های اساسی در جهت معرفی و شناساندن این هنر بردارند.
به کوشش فیض شریفی؛
“غریقی خاموش در کولاک زمستان” درباره شمس لنگرودی منتشر شد

به گزارش ایسنا، فیض شریفی با اعلام اینکه کتاب «غریقی خاموش در کولاک زمستان» در دو بخش تألیف شده و بخشی از این کتاب درباره نگاه عاشقانه شمس در شعر است، گفت: بخشی از کتاب «غریقی خاموش در کولاک زمستان» شامل گفتوگوهایی با محمد شمس لنگرودی است که به مسائلی همچون جهان مدرن و پسامدرن در ایران و جهان، بحران در همه عرصههای زندگی ما، بخصوص شعر و همچنین مصاحبههایی درباره کتاب «بازتاب زندگی ناتمام» اختصاص دارد.
این منتقد ادبی با اظهار به اینکه چهار نوع عشق در ادبیات فارسی وجود دارد، گفت: یکی عشق ایرانی است که در داستانهایی مانند ویس و رامین، بیژن و منیژه و خسرو و شیرین دیده میشود. در این عشقها نابودی در کار نیست و عاشق و معشوق به وصال یکدیگر میرسند. دیگری عشق عرفانی است که در آن معشوق خداست و از آنجا که رسیدن به او بسیار دشوار است، وصال عاشق و معشوق، با مرگ یا شهادت عاشق اتفاق میافتد.
شریفی افزود: عشق دیگر، عشق هرزهنگارانه یا پورنوگرافیک است که با تن آغاز میشود و با تن به پایان میرسد. بسیاری از افراد این عشق را با عشق اروتیک اشتباه میگیرند، در حالی که عشق اروتیک که نوع دیگری از عشق است، عشق فرهیخته است و به هماهنگی ذهنی، قلبی و جسمی عاشق و معشوق میپردازد. در عشق اروتیک جدایی و طلاق رخ نمیدهد، مگر در شرایطی خاص. شمس لنگرودی اگرچه در آثارش چندان به جنبه جسمانی معشوق نزدیک نمیشود، اما عشقی که در آثار او نمود مییابد، نوعی عشق فرهیخته است.
وی اظهار کرد: شعرهای دیگری هم هست، مانند «ماتیک و خون» سروده شاملو که به آن عاشقانه میگویند، اما به نظر من شعر ضد عاشقانه است. در این شعرها عشق با مسائل سیاسی و اجتماعی آمیخته میشود و زن در حاشیه قرار میگیرد. البته مبارزه در راه رسیدن به هدف خوب است، اما در این آثار به زن اهمیت نمیدهند و حتی او را در مبارزه شریک نمیکنند. من به تعدادی از شعرهای شمس لنگرودی که مانند این کارهای شاملو بوده، انتقاد کردهام. به طور کلی فکر میکنم شعرهای عاشقانه شمس لنگرودی بین هایکو و شعر عاشقانه حرکت میکنند. در هایکوهای ژاپنی مباحث عاشقانه طرح نمیشود.
سرپرست و سردبیر “شهروند” تعیین شدند

وصال در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در اینباره توضیح داد: صبح امروز این حکم ابلاغ شد و من از همین امروز فعالیت خود را در این روزنامه شروع خواهم کرد.
او درباره تغییراتی که در روزنامهی شهروند ایجاد خواهد کرد، اظهار کرد: قطعا در محتوا، تغییرات زیادی داده خواهد شد و در نیروی انسانی هم طبیعتا تغییراتی صورت خواهد گرفت. همچنین «کسری نوری» که سردبیری روزنامهی «ایران» و چند روزنامهی دیگر را در کارنامهی خود دارد، بهعنوان سردبیر روزنامهی «شهروند» منصوب میشود.
وی افزود: پیش از این، سردبیری این روزنامه را آقای حسینخان برعهده داشت که رسما از این سمت استعفا داده است.
براساس قانون مطبوعات، هیأت نظارت بر مطبوعات باید فرد معرفیشده بهعنوان «سرپرست» را برای جایگزین شدن در جای «مدیرمسوول» تأیید کند.
عبدالرسول وصال پیش از این، مدیرمسوول روزنامهی «ایران» در دوران اصلاحات و مدیرمسوول روزنامهی توقیفشده «آینده نو» بوده است.
پروژه تحقیقاتی “روش بیان قرآن” آماده انتشار است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین علیمحمد یزدی، عضو هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اعلام اینکه، آخرین اصلاحات پروژه «روش بیان قرآن» در سال 91 به پایان رسیده، بیان داشت: ان شاء الله در هفته های آتی به چاپ خواهد رسید.
وی در بیان اهمیت و ضرورت انجام این پروژه اظهار داشت: زبان قرآن را در بیان معارف، باید با بررسی درون قرآن (آن گونه که هست) دریافت، نه بر اساس انتظارات بیرونی از دین (آن گونه که دیگران پنداشته اند که قرآن باید آن چنان باشد). قرآن خود بهترین معرف سبک خویش بوده و در قالب توصیف خود یا برگزیدن مکرر یک سبک، مخاطب را با اسلوبهای گفتاریاش آشنا ساخته است.
وی ادامه داد: بررسی آیات توصیفگر قرآن، راهگشای شناخت شاخصهای اسلوب آن خواهد بود از این رو برای شناخت این شاخصها پروژه ای در مرکز فرهنگ قرآن تعریف و انجام آن به اینجانب واگذار شد.
این پژوهشگر حوزه علوم قرآنی اضافه کرد: با تحقیق در آیات توصیفگر قرآن به نتایج زیر می توان دست یافت:
1 ـ داستانهای قرآن بر اساس واقعیت بیان شده و افسانه ای تخیلی یا برخاسته از مماشات یا باورها و خاطره های دانشمندان معاصر بعثت نیست.
2 ـ آموزههای قرآن فراعصری است و فهم مردم عصر نزول و تصورات درست و نادرست آنان، تأثیری در گزینش حقایق و معارف قرآن نداشته است.
3 ـ قرآن علاوه بر مفاهیمی که با ظاهر الفاظ خود تفهیم کرده، در باطن الفاظ نیز معانی و مقاصدی را به صورت پلکانی و قابل فهم تدریجی به تناسب مخاطبان خویش نهفته است.
4 ـ واژهها و ترکیبهای قرآنی از هدف کلی قرآن که هدایت است، تأثیر پذیرفته و در ساختار ظاهری، شیوههای بیانی، داستانی، نقلی، ادب گفتار و تعلیقهها، برای قرآن امتیازاتی به وجود آورده که در این نوشته به تفصیل به آن ویژگیها پرداخته شده است.
در این کتاب پس از بیان مقدمه به فصول زیر پرداخته شده است: فصل اول. شاخصه واقعنمایی؛ فصل دوم. شاخصه فراعصری؛ فصل سوم. شاخصه بطنداری؛ فصل چهارم. راهکارهای کلی قرآن در بیان معارف؛ فصل پنجم. شیوه نقل اقوال و عقاید دیگران؛ فصل ششم. ادب قرآن؛ فصل هفتم. واژههای تازه و پردازش ترکیبهای جدید؛ فصل هشتم. گرایش به کلیات؛ فصل نهم. پیوستهای قرآن؛ فصل دهم. تأکیدهای قرآنی.
صدای “الکساندر گراهام بل” بازیابی شد

چندین محقق از سراسر آمریکا با استفاده از تکنیکی که در آزمایشگاه ملی لارنس برکلی ارائه شده بود، توانستند فایل صوتی تاریخی صدای مخترع تلفن را از روی یک مقوای نازک و صفحه مومی که در موسسه اسمیتسونیان نگهداری میشد، بازیابی کنند.
این فایل صوتی مدتها به علت شرایط وخیم و رو به زوال خود و همچنین استفاده از تکنولوژی ابتدایی غیر قابل پخش تلقی میشد.
در این فایل صوتی گراهام بل میگوید: “برای گواهی به مراتب بالا، این صدای الکساندر گرهام بل است.”
این فایل صوتی با استفاده از تصاویر دیجیتال با وضوح بالا از سطح دیسک مومی بازیابی و طی آن تلاش شده است قسمتهای آسیبدیده بازسازی شوند.
این فایل صوتی 15 آوریل 1885 ضبط شده و بر اساس اظهارات محققان، این نخستین فایل صوتی از صدای گراهام بل است که تاکنون به دست آمده است.
“جان گری” مدیر موزه ملی تاریخ آمریکا گفت: شنیدن صدای الکساندر گراهام بل، مردی که صدای دیگران را برایمان به ارمغان آورد، لحظه بزرگی در تاریخ است.
منبع: خبرگزاری مهر
نفرات برتر رشتههای “سرطناب” و “بولدرینگ” جام فجر مشخص شدند

به گزارش روابط عمومی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی،در ادامه رقابتهای سنگنوردی جام فجر و انتخابی تیم ملی که در تهران، سالنشهدای اوقاف جریان دارد، نفرات برتر رشته «سرطناب» در بخش مردان مشخص شدند.
بنا بر این گزارش داوود رکابی از زنجان، علی براتزاده از باشگاه داوودی تهران و رضا کلاسنگیان از گلستان به ترتیب مقامهای اول تا سوم این رقابتها را کسب کردند.
همچنین علی براتزاده از باشگاه داوودی تهران، حمیدرضا توزندهجانی از خراسان رضوی و محمدجعفری محمود آبادی از کرمان به ترتیب مقامهای اول تا سوم این رقابتها را در رشته «بولدرینگ» کسب کردند.
این رقابتها در رشته «سرعت» نیز روز چهارشنبه (4 اردیبهشت) ادامه خواهد یافت و سپس مسابقات در بخش بانوان آغاز خواهد شد.

از سال 1375 فعالیت خود را در حوزه رایانه و هنر آغاز کردم - مدرس فناوری اطلاعات و شاخه های هنری - http://moradiphoto.ir