به گزارش خبرنگار شانا، مهندس عبدالحسین بیات امروز (سه شنبه 24 اردیبهشت ) در نشستی خبری همزمان با برگزاری دهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران اظهار کرد: خلع ید از سرمایه گذاران ناتوان در مرحله اقدام عملی است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به نمایندگی از دولت از تمام سرمایه گذاران حمایت می کند اما سرمایه گذارانی که ناتوان باشند کنار گذاشته خواهند شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار شانا در مورد نحوه برخورد با سرمایه گذاران ناتوان افزود: در پتروشیمی میاندوآب از 2 سال قبل سرمایه گذاران جدید در حال فعالیت هستند و در پتروشمی فراشبند نیز مجوز سرمایه گذاران به تازگی لغو شده و به زودی فراخوان جدید برای سرمایه گذاری اعلام می شود.
وی ادامه داد: در پتروشیمی استهبان نیز تغییراتی داریم و پس از این با هر سرمایه گذار ایرانی و یا خارجی که به تعهد های خود عمل نکند برخورد های قانونی لازم انجام خواهد شد.
بیات تصریح کرد: از تمام سرمایه گذاران ایرانی و خارجی برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران دعوت می کنیم و آماده هر گونه حمایتی از آنها هستیم.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد بانکهای کشور و توانمندی آنها برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی گفت: بانکها در طول توسعه صنعت پتروشیمی نقش غیر قابل انکار داشتند و نمی توانم بگویم که بانکهای کشور همکاری نکردهاند اما انتظار داریم که بانک های ایرانی به ویژه بانک های خصوصی مشارکت بیشتری در طرح های توسعه ای صنعت پتروشیمی داشته باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: در صنعت پتروشیمی واحدی که ورشکسته شود نداریم و این صنعت به دلیل ارزش افزوده بالا یک صنعت سود آور و مطمئن است.
بیات تصریح کرد: باید به میدان بیاییم و صنعت پتروشیمی را پشتیبانی کنیم؛ هر بانکی هر سوالی کرده ما در کمترین زمان ممکن پاسخ دادهایم و گفتهایم که برای پروژه معرفی شده خوراک کافی، توجیه اقتصادی، زمین و غیره وجود دارد تا بانکها اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: با وزارت صنعت، معدن و تجارت توافق شده تا در سال جاری نیاز داخل افزون بر 10 درصد بیش از آن از طریق بورس عرضه شود که برای این کار رقم عرضه محصولات به میزان 19 میلیون تن در بورس پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: برای صادرات نیز براساس توافق با وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری مجوز صادرات 17.4 میلیون تن محصولات پتروشیمی به جای 16 میلیون تن داده شد؛ در حال حاضر صادرات در مسیر خود قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه 21 طرح برای استفاده از فاینانس های خارجی معرفی شدهاند به پذیرش قطعی 15 طرح اشاره کرد و گفت: پتروشیمی مسجد سلیمان، پتروشیمی متانول کیمیا پارس خاورمیانه، دی پلیمر متانول آریان و اوره آمونیاک پتروشیمی لردگان پروژههایی هستند که از فاینانس خارجی استفاده میکنند و قطعیت پنج مورد از پروژهها توسط شرکتهای بیمهای مشخص شده است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تکذیب تصمیم سرمایه گذاران خارجی برای خروج از پروژه آریا ساسول گفت: این شرکت از فعالیت در ایران رضایت دارد.
وی با ابراز بی اطلاعی از ابراز تمایل سرمایه گذاران آفریقایی برای خروج از پروژه پتروشیمی آریاساسول اظهار کرد: در جلسه شنبه هفته جاری با مدیران این واحد پتروشیمی، سرمایه گذاران آفریقایی از شرایط سوددهی در ایران ابزار رضایت کرده و خواهان گسترش همکاری ها شدند.
بیات اظهار کرد: سهم پتروشیمی در قالب ماده 29 سیاست های اصل 44 پیش بینی شده که بسیار ناچیز است و اگر به مدت 10 سال 50 درصد درآمد حاصل از فروش سهام شرکت های پتروشیمی در صندوقی قرار بگیرد، منبعی مطمئن برای توسعه این صنعت خواهد بود.
وی با تأکید بر این که منابع حاصل از این صندوق پیشنهادی در بخش خصوصی هزینه می شود، گفت: تشکیل این صندوق نرخ رشد صنعت پتروشیمی را در راستای دستیابی به اهداف توسعه برنامه پنجم و همچنین اهداف چشم انداز 1404 افزایش می دهد.
بیات با اشاره به توافق های صورت گرفته با بخش خصوصی در زمینه خرید تجهیزات و ناوگان حمل و نقل دریایی گفت: با همکاری که با شرکتهای خصوصی پتروشیمی داریم قرار شد چند ناوگان ویژه حمل و نقل دریایی خریداری شود تا از این طریق بتوانیم در کنار توسعه صنعت پتروشیمی توسعه صادرات را داشته باشیم.

از سال 1375 فعالیت خود را در حوزه رایانه و هنر آغاز کردم - مدرس فناوری اطلاعات و شاخه های هنری - http://moradiphoto.ir